fbpx

Handleiding Roerconsult Zelfevaluatie Waarderingskader

Je hebt de webpagina met de Zelfevaluatie geopend via de QR code. Je ziet de 4 Kwaliteitsgebieden en 0- Gegevens school.

Begin door te klikken op 0- Gegevens school:

Het volgende invulveld wordt geopend. Vul de gegevens van jouw school/organisatie in en klik onderaan op 1 OP – Onderwijsproces:

Je bent nu in het onderdeel 1 OP – Onderwijsproces van de Zelfevaluatie. We noemen dit een een Kwaliteitsgebied. Het Waarderingskader bestaat uit 4 Kwaliteitsgebieden.

Je ziet dat dit Kwaliteitsgebied OnderwijsProces bestaat uit OP1, OP2, OP3, OP4 en OP6 (OP5 is er niet). Dat zijn de Standaarden.
Klik op de Standaard 1.1 OP1-Aanbod:

Je gaat nu de indicatoren die bij OP1 horen scoren op ‘voldoende’ – ‘onvoldoende’. Denk hierbij niet te lang na. Het gaat erom of je meteen kunt aangeven of dit bij jou op het netvlies is. Stelregel is; twijfel je? Dan vul je ‘onvoldoende’ in. Het is geen waardeoordeel!

Tijdens het scoren loopt bovenin het scherm een oranje balk over naar groen totdat je bij het einde van dit onderdeel bent gekomen. Je kunt vervolgens naar de volgende standaard van het Kwaliteitsgebied OP namelijk Standaard OP2:

Als je alle Standaarden (OP1 t/m OP6 – m.u.v. OP5) hebt doorlopen, kun je dit Kwaliteitsgebied afsluiten door te klikken op het pijltje linksbovenaan:

Je ziet in het Overzicht dat je alle Standaarden hebt doorlopen als er groene vinkjes staan. Staat er achter een Standaard geen groen vinkje? Dan heb je deze nog niet afgerond. Je kunt dat alsnog doen door te klikken op de Standaard en alle indicatoren te scoren. Als alle Standaarden zijn afgerond, klik je onderaan op het volgende Kwaliteitsgebied 2VS:

Herhaal de stappen van Kwaliteitsgebied OP bij VS, OR en SKA. Onder elk van die Kwaliteitsgebieden tref je dus de Standaarden aan waarvan je de indicatoren kunt scoren. Eenmaal gescoord, kun je naar het volgende Kwaliteitsgebied totdat je ze alle 4 hebt doorlopen zoals je hieronder ziet. Alleen dan licht de groene knop ‘Afronden’ op:

Schuif het groene slotje naar rechts om de Zelfevaluatie af te ronden:

De Zelfevaluatie wordt opgeslagen. Als dit is afgerond, kun je onder aan klikken op ‘Doorgaan’:

In dit scherm heb je de mogelijkheid om jouw Zelfevaluatie te downloaden in Word of PDF. Tip: Kies Word, dan heb je een bewerkbaar document tot je beschikking: