Kwaliteitsmanagement

Roerconsult biedt bedrijven die veel in teamverband werken een prettige manier om tot hun succesvolle cultuur te komen.

RC

Wij ondersteunen 2 processen die leiden naar een succesvolle cultuur:

Procesbegeleiding
Voor een belangrijk deel doen we dit op het gebied van logistieke informatieprocessen, ook wel informatiemanagement genoemd. Hierbij gaan we eerst uit van de status quo en bekijken de deugdelijkheid van jullie processen, interne informatievoorziening en jullie activiteiten. Simpel gezegd: doen jullie wat jullie zeggen en zeggen jullie wat jullie doen?

Procesmodellering
Als de deugdelijkheidseisen op orde zijn, heb je de basis op orde: de basis kwaliteit. Van daaruit werken we aan jullie eigen kwaliteit. Daarvoor is de energie van de teams nodig. 

Met procesmodellering nemen we eerst jullie processen onder de loep en focussen we ons op jullie kracht. Waar zijn jullie goed in? Aan de hand van 3 sessies zetten we analyse en reflectieve dialoog om naar effectieve interventies, gekoppeld aan hanteerbare KPI’s. De 3 sessies vallen onder de Roerconsult Kwalitijdstraining.

De ervaringen van Roerconsult komen uit het onderwijs waar teams volgens een strak gemonitord onderzoekskader worden gevolgd en worden beoordeeld. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het onderwijs bedrijfsmatig ingericht met duidelijke Key Performance Indicators (KPI’s). Uit het laatste onderzoek van bureau McKinsey (april 2020) blijkt dat succesvolle onderwijsinstellingen allemaal een verbetercultuur omarmen. Roerconsult heeft veel ervaring met begeleiden van die cultuur.

Iedereen wil verandering, niemand wil veranderen is een veelgehoorde kreet binnen organisaties. Bij Roerconsult denken we daar anders over. Mensen willen heel graag veranderen en mee-veranderen. Wat mensen ook graag willen is veiligheid en behouden wat goed is.

Maar hoe weet je nu of wat goed was, vandaag of morgen ook goed is?

Daar is maar 1 antwoord op: kwaliteitscultuur

Van kwaliteitszorg naar kwaliteitsdenken. Met kwaliteitsdenken een kwaliteitscultuur. Dan ben je voorbereid op vandaag en op de toekomst.

Lees hier meer over de unieke Roerconsult kwalitijdstraining

Ondersteunende literatuur
Roerconsult