Wat doet Roerconsult


Wij zijn van oorsprong gespecialiseerd in het adviseren van onderwijsorganisaties op basis van het inspectiekader, de arbeidsorganisatie en onderwijs (logistieke) processen. Hierbij stellen we menselijk gedrag centraal. Dit menselijk gedrag komt voor in alle sectoren waar ‘mensenwerk’ bij komt kijken. Onze werkwijze is gebaseerd op de beproefde methode van de Inspectie voor het Onderwijs, Kwaliteitsgebied Sturen, Kwaliteitszorg en Ambitie en is goed toepasbaar in andere sectoren.

Wij richten ons op het bevorderen van een gezonde werkomgeving waarbij samenhang, oorzaak en gevolg in processen rondom kwaliteit voorop staan.

Met onze begeleiding kunnen teams hun dagelijkse werk kwalitatief versterken. We ondersteunen tegelijkertijd de bestuurders en management met het grip krijgen op de organisatie en op de kwaliteit. Denk hierbij aan:

  • Zicht op jullie kwaliteitscultuur, systematiek en arbeidsorganisatie
  • Inzicht in de zwakke processen die spelen en die remmend kunnen werken
  • Ondersteuning bij Kwaliteitszorg

Binnen 2 jaar zijn de eerste opbrengsten van jullie Kwaliteitscultuur merkbaar en meetbaar. Daar staan wij voor.

Wij geloven dat kwaliteitszorg verder gaat dan het naleven van regels en voorschriften. Ons team van experts houdt rekening met de complexiteit van menselijk gedrag en het effect van leiderschap en arbeidsinrichting op de kwaliteit van het onderwijs. Wij bieden op maat gemaakte oplossingen om destructief leiderschap te voorkomen en te transformeren naar een constructieve en inspirerende aanpak.

Roerconsult bestaat uit de Roerconsult B.V. waaronder de uiteindelijke verantwoording valt van onze diensten en producten, en uit Roerconsult Training. Trainingen worden uitgevoerd door Roerconsult Training met CRKBO-geregistreerde trainers.

Bij Roerconsult vinden we niet het wiel opnieuw uit. We werken nauw samen met onze partners die excellente producten en ervaring in huis hebben waar wij gebruik van kunnen maken. We ontwikkelen samen onderzoeken, vragenlijsten voor regulier gebruik, 360° onderzoeken voor grote groepen respondenten en we ontwikkelen onderzoek op maat.


Riskchanger
MentesMe
www.mentes.me

Meestal komt de ervaring die schoolleiders opdoen tijdens de begeleiding van Roerconsult in aanmerking voor waardering achteraf voor het Schoolleidersregister. Wij werken daarvoor samen met MentesMe, een door het Schoolleidersregister gecertificeerd bureau uit Eindhoven.