Succesvol worden

De Parallel van het Leiderschap

Als je werkt met mensen en je wilt succesvol worden, ligt het potentieel van je succes buiten jezelf. Jouw ‘denk-box’ is van jou, niet van de mensen met wie je werkt. Of dat nu klanten zijn, collegae of leerlingen. Succesvol zijn betekent in beweging zijn, willen snappen, de ander willen zien. En dat kun je alleen uit jezelf.

out of the box

Jouw gedrag als ‘leider’ is de sleutel, de succesfactor van de verandering, de verbetering en het succes van de ander.

Als leider is het belangrijk dat je niet afhankelijk bent van externe factoren zoals emoties, gebeurtenissen om gelukkig of emotioneel stabiel te zijn.

Bij Roerconsult noemen we dit de 0-ego resonans©. Hiermee geef je ruimte aan de mensen om je heen en aan hun energie.

Uit meerdere onderzoeken (Staat van de Leraar, Fairness onderzoek MinOC&W, McKinsey rapport) komt overtuigend naar voren dat succesvolle onderwijsorganisaties gewerkt hebben en blijven werken aan hun kwaliteitscultuur en aan welbevinden. Hiervoor heb je een groep mensen nodig die dit omarmt.

Het niveau van kwaliteitsdenken voor jezelf en voor de ander waarmee je samenwerkt, maakt je sterker, gelukkig en aantrekkelijk. Met kwaliteitsdenken trigger je fysiologische en psychologische veranderingen bij anderen (Lewis, Amini, Lannon,’ A general theory of love’.)

women s white and black button up collared shirt

We vinden niet voor niets succesvolle mensen en organisaties aantrekkelijk. Ze zijn het ook!