Bestuursprogramma Grip op Kwaliteitszorg

Kwaliteitszorg

De Inspectie van het Onderwijs zet de ingeslagen weg van Bestuursgericht toezicht de komende 4 jaar voort. Voor veel onderwijsorganisaties is Kwaliteitszorg te veel een onderdeel van het bestuur, of van de schoolleiding. Dit heeft de Inspectie van het Onderwijs ook opgemerkt: Kwaliteitszorg is onvoldoende terug te zien in de dagelijkse praktijk van leerkrachten.

Energielek

Ook de wisselingen in personeelsbestand is een groot aandachtspunt voor besturen. Immers, leraren vormen een collectief geheugen over de kinderen. Als dat verdwijnt, is er ook veel informatie over de kinderen verdwenen. Wisselingen zorgen voor instabiliteit in het onderwijskundige team, in de onondoorbroken leerlijnen en zorgt dat men zich continu moet aanpassen aan nieuwe situaties en te vaak een ‘nieuwe start’ moet maken.

De mens
voor de klas heeft de grootste impact op onze
kinderen en toekomstige samenleving.

Onondoorbroken ontwikkeling

Een klas kunnen opvangen met behoud van de onondoorbroken leerontwikkeling van kinderen blijft een belangrijk aandachtspunt de komende tijd. Daarnaast wil je als Bestuur een zo stabiel mogelijk onderwijsteam.

Met ons Bestuursprogramma helpen wij besturen die hun optimale onderwijskwaliteit willen bereiken. Scholen en besturen die deelnemen aan onze School-en Bestuursprogramma’s ervaren:

  1. Werkdruk vermindering met slimmere keuzes dankzij slimme (her) inrichting van je LVS
  2. Vermindering verzuim
  3. Snel kunnen inspelen op vervanging met behoud van doorlopende leerontwikkeling kinderen
  4. Werken in lijn met het Inspectiekader

Wil je dat jouw bestuur ook het optimale onderwijsresultaat bereikt, dan nodigen we je uit voor een vrijblijvend adviesgesprek!

Adviesgesprek: Hoe en Waarom?

Om jullie goed te kunnen helpen, adviseren we je altijd een oriënterend adviesgesprek aan te vragen. Omdat Roerconsult maatwerk levert is dit de eerste stap naar jullie succes.

Na de aanvraag ontvang je een intake formulier zodat we inzage krijgen in jullie behoefte. Na het oriënterende adviesgesprek ontvang je de Zelfevaluatie Waarderingskader zodat we jullie optimaal kunnen informeren over jullie situatie en een passend Plan van Aanpak kunnen presenteren.


Aanvragen kan via:
0475 57 57 93 | info@roerconsult.nl | Whatsapp: 06 40 157 456 of middels onderstaand contactformulier:

    Ik wil graag: (maak een keuze uit de volgende opties)

    Roerconsult begeleidt en adviseert al jaren onderwijsbestuurders en staf bij Kwaliteitszorg. Of het nu gaat om procesbegeleiding, onze eigen Vragenlijsten Onderwijskwaliteit of Zelfevaluatie Waarderingskader 2021, met Roerconsult komt Kwaliteitszorg weer in handen waar het hoort: bij Leerkrachten en Docenten.