Kwaliteitsposter

Misschien heb je weleens gehoord van Bordsessies? Het gebruik van een kwaliteitsposter voor bordsessies is een waardevol hulpmiddel in het onderwijs. De visuele voorstelling helpt scholen en teams om de continue verbeterprocessen te begrijpen, toe te passen en successen samen in kaart te brengen (en te vieren).

De kwaliteitsposter visualiseert de verbetercultuur die tot meer werkplezier van je team leidt omdat leraren eigenaarschap ervaren van onderwijsverbetering. Leraren hebben bovendien het gevoel er niet alleen voor te staan, maar juist het gevoel samen het verschil te kunnen maken voor leerlingen. Dat leidt tot een collectief zelfvertrouwen (‘wij doen ertoe’) en dat gevoel draagt bij aan een hoge motivatie van leraren, beter lesgeven en betere leerprestaties van leerlingen.

Praktijkvoorbeelden

Hieronder zie je een paar voorbeelden van Kwaliteitsposters, helemaal op maat ontworpen door scholen zelf door middel van onze postersessies. Alle posters zijn ontworpen met inachtneming van het Waarderingskader van de Onderwijsinspectie en de onderdelen van een verbetercultuur:

Meer informatie

meer informatie over de verbetercultuur met de kwaliteitsposter? dat kan!
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
School, Bestuur of anders
Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs…
Op welke wijze wil je contact?