Marco Sombroek

Van huis uit is Marco docent Franse Taal & Letterkunde en informatiekunde. Na jaren voor de klas te hebben gestaan en taken als ICT-coördinator en als MR-lid te hebben verricht, maakte Marco de overstap naar het bedrijfsleven waar hij adviseerde in Elektronische Leer Omgevingen, Digitale MVT didactiek en projecten leidde in binnen -en buitenland, in samenwerking met de lokale overheden.

Na zijn periode in Frankrijk heeft Marco innovatieve projecten geïnitieerd voor ROC’s op het gebied van Informatiemanagement. Wat nu logisch en vanzelfsprekend is met de moderne devices die we tot onze beschikking hebben, moest toen nog worden bedacht. Hierbij is de creatieve geest van Marco, in combinatie met zijn onderwijs ervaring succesvol gebleken.

In de jaren erna leidde Marco grote projecten voor het Europees Platform, introduceerde het LINQ talen-label voor VO-scholen en wierf subsidies in de landelijke politiek om Native-speakers voor de Nederlandse leerlingen te krijgen (Nationaal programma Taalassistenten).

Het was bij de uitgeverij Koninklijke Van Gorcum dat Marco als Onderwijsadviseur in aanraking kwam met het Primair Onderwijs en de Kwaliteitsinstrumenten die scholen en besturen tot hun beschikking hebben. Met name de processen en de relatie met de dagelijkse onderwijspraktijk kregen Marco zijn aandacht.

Kwaliteitszorg in handen

In 2017 richtte Marco Roerconsult Training op om onafhankelijk advies-en trainingstrajecten te kunnen verzorgen. Het werd al snel duidelijk dat het hier niet bij zou blijven. Niet lang daarna werd de Roerconsult BV opgericht door Suzette Waltmans – zakenpartner en privé partner van Marco- waaronder Roerconsult Training & Advies sinds 2020 valt.