Top 10 tips

Voor Kwaliteitsdenken en kwaliteitscultuur op school, thuis of in je bedrijf.

Bij Roerconsult maken we onderscheid in kwaliteitsdenken (persoonlijk geluk) en kwaliteitscultuur (groepsgeluk – welbevinden).

Omdat we denken dat binnen kwaliteitsdenken en kwaliteitscultuur vertrouwen geven ook vertrouwen dóórgeven is, delen we ze graag met je.

adventure baby beautiful blue eyes
Foto: Josh Willink

Tip 1

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Blok een dagdeel, ochtend of middag, in je agenda. Maak geen afspraken, telefoon op stil.. en wandel door je school. Neem alles in je op. Wandel een klas in. Praat met leerlingen. Wat vinden ze leuk? Wees nieuwsgierig. Geniet van die leraar of lerares. Proef de dynamiek en beleef de dag.

Tip 2

Denk out of the box. Jouw potentie en die van je school liggen buiten jezelf. Hiervoor moet je eerst accepteren dat wat jij denkt en vindt, in jouw box zit. Als de potentie erbuiten ligt, ben jij zelf dus de belemmering van die potentie. De interventie die hier voor jou de uitdaging is: laat je coachen. Vraag anderen om de inhoud van hun box en laat ze vertellen wat zij zien bij jou.

man tied up using tape with head in carton box
Foto: Karolina Grabowska

Tip 3

Volg een bewezen systeem. Vraag anderen wat succesvol was, vraag vooral anderen die succesvoller zijn dan jij. Dit betekent niet dat je exact nadoet wat zij deden of doen, maar dat je het systeem ontdekt dat werkt.

Tip 4

Doe wat je deed, krijg wat je kreeg. De parallel van het leiderschap werkt precies zo in negatieve zin als die in positieve zin kan werken.

grayscale photo of a woman resting on a wooden chair
Foto: cottonbro

Tip 5

Geef jezelf toestemming. Niemand anders hoeft jou toestemming te geven om succesvol te zijn.

Tip 6

Denk andersom in de tijd. Begin met het succes. Welke groep mensen of welke interventie past daar bij? En check dit tegen de tijd dat je op weg gaat met kwalitatieve metingen.

De Roerconsult 3-stappen naar het parallel van het leiderschap bijvoorbeeld werken evengoed van stap 1 –> 3 als van stap 3–>1:
– stap 1 = leren van en met data. Aan de hand van metingen hoor je van buiten jouw box wat er speelt.
– stap 2 = bespreekbaar en beheersbaar maken. Welke interventies zouden werken? Voor en van wie zijn de interventies?
– stap 3 = Parallel van het leiderschap, de KPI’s. Wanneer vinden we de interventies een succes?

text on shelf
Foto: Pixabay

Tip 7

Bepaal jullie gewoontes die werken en succesvol zijn. Dat is wat jullie bindt en waarvan je kunt zeggen dat dit jullie Eigen Kwaliteit is.

Tip 8

Geen tijd bestaat niet. Tijd heeft iedereen evenveel. Een minuut is voor iedereen 1 minuut. Jij bepaalt wat je met die minuut doet. En, de minuut is 1 malig… Dus besteed hem zoals jij dat wilt.

man in gray shirt holding baby in white onesie
Foto: nappy

Tip 9

Zorg voor een warm contact met je ‘klanten’. Warme metingen zijn super waardevol. En, tijdens dat contact bepaal jij de spelregels, dus stel ook grenzen.

Tip 10

Deel je persoonlijke verhaal. Jouw kwetsbaarheid = verbinding voor anderen. Jouw uitdagingen = herkenning voor anderen.

serious young ethnic lady in medical mask standing near window and looking away on street
Foto: Andrea Piacquadio

Ben je toe aan de volgende stap in kwaliteitsdenken? Merk je dat een tip resoneert? Neem contact op! Roerconsult begeleidt, coacht en traint niet alleen teams maar ook jou. Dit kan zelfs op basis van herregistratie*. En de ‘meter’ loopt niet meteen als je dat nu denkt, een goed verhaal of tips uitwisselen is ook ‘verdienen’.

Roerconsult | info@roerconsult.nl | 0475 57 57 93 | www.roerconsult.nl |