Webinars

Schooljaar 2021 – 2022

Webinar Ondersteuning bij Kwaliteitszorg

Kwaliteitszorg is een geheel aan maatregelen waarmee een Onderwijsorganisatie aanstuurt op verbetering en haar ambities waarmaakt. In de wet is vastgelegd dat de Inspectie toezicht houdt op de kwaliteit van scholen en deze moet stimuleren. Dit toezicht begint bij de schoolbesturen. In dit webinar maak je kennis met wat er nodig is.

Webinar Werken met het Waarderingskader 2021

In deze serie webinars laten we zien hoe eenvoudig het is om een begin te maken met het nieuwe Waarderingskader van de inspectie.

De teksten van het Waarderingskader zijn door ons omgezet in een Zelfevaluatie met eenvoudig te scoren indicatoren. Hiermee doorloop je stap voor stap de 4 kwaliteitsgebieden en scoor je per standaard stellingen (indicatoren) op ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’. Na het doorlopen ontvang je automatisch de rapportage die jouw inzichten toont per Kwaliteitsgebied en per standaard. Simpeler kan niet.

Webinar Onderzoekskader 2021

Samen met Roerconsult kun je vaststellen of jullie de goede gesprekken voeren met elkaar, of jullie de juiste informatie uitwisseling doen en of je de juiste vervolgstappen neemt. In dit webinar vertellen we je de laatste inzichten van de Onderwijsinspectie en hoe het Waarderingskader 2021 is opgebouwd.

Najaar 2020

Sinds het waarderingskader 2017 kun je spreken van een scheidingslijn die ‘oud-denken’ en ‘nieuw-denken’ in termen van onderwijskwaliteit markeert. Steeds meer scholen en besturen richten zich op de basis van onderwijskwaliteit: KA1 KA2 en KA3.

Met het volgende waarderingskader in zicht (2021), ga je in het webinar van Roerconsult kijken naar onze visie, welke factoren succesvol bleken de afgelopen 4 jaar en gaan we in op wat ‘oud-denken’ en ‘nieuw-denken’:

Welke informatie over Resultaten, Processen en Voorwaarden laten je de kracht van jouw school zien, of verdienen aandacht? Welke instrumenten helpen je daarbij, of werken je juist tegen? Bekijk de uitzending On demand:

November 2020

In dit webinar ging ik in op de meest voorkomende vragen en valkuilen bij het organiseren van Kwaliteitszorg (KA).

Ik heb een poster ontwikkeld die werkt met alle kwaliteitsinstrumenten en die een nieuwe & leuke manier van werken introduceert, geheel in lijn met de verwachtingen van de Inspectie van het Onderwijs. Bekijk de uitzending On demand:

Kwaliteitsposter

Heb je de Kwaliteitsposter nog niet? Dan kun je hem bestellen in de webwinkel. Dit kan ook naderhand. Ik wil je onze nieuwste versie Veranderkaarten gebaseerd op het model van Tim Knoster ook niet onthouden. Het model helpt enorm tijdens gesprekken en kan richting geven aan jullie Onderwijskwaliteit. Je kunt de Veranderkaarten ook bestellen in onze online winkel.