Webinars & Podcasts

Welkom op onze gratis content pagina Schooljaar 2021 – 2022

Kwaliteitszorg is een geheel aan maatregelen waarmee een Onderwijsorganisatie aanstuurt op verbetering en haar ambities waarmaakt. In de wet is vastgelegd dat de Inspectie toezicht houdt op de kwaliteit van scholen en deze moet stimuleren. Dit toezicht begint bij de schoolbesturen.

Bij Roerconsult weten we wat er speelt in het onderwijs en welke rol Kwaliteitszorg daar in heeft. We vinden het belangrijk dat Schoolleiders en Bestuurders hier meer kennis over krijgen. Daarom organiseren we regelmatig Webinars en nemen we waardevolle podcasts op. Deze vind je hier.

Merk je ook dat het voor jullie lastig is om Kwaliteitszorg een betekenisvolle plek te geven? Zie je de plannen die jullie hadden ook niet terug in de dagelijkse praktijk en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? 

Dan nodigen we je graag uit voor ons gratis online Onderwijsadviesgesprek. In dit gesprek gaan we kijken naar waar de knelpunten zitten en wat er nodig is om Kwaliteitszorg te optimaliseren zodat jullie echt zicht krijgen op de resultaten van jullie leerlingen.

Bekijk onze webinars, luister de nieuwste podcasts over Kwaliteitszorg of vraag een adviesgesprek aan!

Onze Webinars

selective focus photography of gray stainless steel condenser microphone


Webinar Eindtoets wordt Doorstroomtoets

Vanaf schooljaar 2023-2024: één aanmeldweek en eindtoets wordt doorstroomtoets

Het nieuwe wetsvoorstel neemt dan wel een aantal problemen weg in de overgang van het basis- naar de middelbare school, maar heeft ook impact op Basisscholen.

Wat betekenen deze nieuwe maatregelen voor je organisatie, de leerkrachten, ouders en leerlingen? Hoe zorg je ervoor dat deze maatregelen goed verlopen? Welke impact heeft dit op de inrichting van je LVS?

In dit webinar bespreken we hoe je de maatregelen op de allerbeste manier kunt implementeren. Download de Whitepaper alvast hier.


Webinar Strategisch Beleidsplan

In augustus 2021 is het nieuwe Waarderingskader voor 4 jaar vastgesteld. Veel bestuurders vragen zich af welke impact het nieuwe Waarderingskader heeft op hun eigen toezicht en het Strategisch Beleidsplan.

Webinar gemist? Vraag een Onderwijsadviesgesprek aan. het is gratis!

Webinar Waarom Communicatie zo belangrijk is bij Kwaliteitszorg

Hoe bespreken jullie Kwaliteitszorg? Op basis van welke data? Welke taal gebruiken jullie? Kunnen jullie de effecten benoemen van jullie interventies?

In dit webinar gaan we in op hoe communicatie Kwaliteitszorg kan ondersteunen en waarom communicatie in je Kwaliteitssystematiek zo belangrijk is.

Webinar Werken met het Waarderingskader 2021

In deze serie webinars laten we zien hoe eenvoudig het is om een begin te maken met het nieuwe Waarderingskader van de inspectie.

De teksten van het Waarderingskader zijn door ons omgezet in een Zelfevaluatie met eenvoudig te scoren indicatoren. Hiermee doorloop je stap voor stap de 4 kwaliteitsgebieden en scoor je per standaard stellingen (indicatoren) op ‘voldoende’ of ‘onvoldoende’. Na het doorlopen ontvang je automatisch de rapportage die jouw inzichten toont per Kwaliteitsgebied en per standaard. Simpeler kan niet.

Webinar Onderzoekskader 2021

Samen met Roerconsult kun je vaststellen of jullie de goede gesprekken voeren met elkaar, of jullie de juiste informatie uitwisseling doen en of je de juiste vervolgstappen neemt. In dit webinar vertellen we je de laatste inzichten van de Onderwijsinspectie en hoe het Waarderingskader 2021 is opgebouwd.

Najaar 2020

Sinds het waarderingskader 2017 kun je spreken van een scheidingslijn die ‘oud-denken’ en ‘nieuw-denken’ in termen van onderwijskwaliteit markeert. Steeds meer scholen en besturen richten zich op de basis van onderwijskwaliteit: KA1 KA2 en KA3.

Met het volgende waarderingskader in zicht (2021), ga je in het webinar van Roerconsult kijken naar onze visie, welke factoren succesvol bleken de afgelopen 4 jaar en gaan we in op wat ‘oud-denken’ en ‘nieuw-denken’:

Welke informatie over Resultaten, Processen en Voorwaarden laten je de kracht van jouw school zien, of verdienen aandacht? Welke instrumenten helpen je daarbij, of werken je juist tegen? Bekijk de uitzending On demand:

November 2020

In dit webinar gingen we in op de meest voorkomende vragen en valkuilen bij het organiseren van Kwaliteitszorg (KA).

Roerconsult heeft een poster ontwikkeld die werkt met alle kwaliteitsinstrumenten en die een nieuwe & leuke manier van werken introduceert, geheel in lijn met de verwachtingen van de Inspectie van het Onderwijs. Bekijk de uitzending On demand: